• Identificatie mantelzorger
 • Identificatie zorgbehoevende
 • Bijkomende informatie
 • Duiding en bijlagen
 • Overzicht en doorsturen

Identificatie mantelzorger

Volgende: Identificatie zorgbehoevende

  Identificatie aanvragende mantelzorger

  De stedelijke mantelzorgtoelage van € 50 per maand is ter ondersteuning van personen die Genkse zorgbehoevende ouderen THUIS verzorgen.

  Via onze website kan je de  voorwaarden, het reglement en de privacyverklaring-ondersteuningsgesprek  raadplegen.

  Indien je tijdens het invullen  vragen of problemen hebt, kan je tijdens de kantooruren contact opnemen op de nummers: 089 65 58 31 (OCMW Genk) of  089 65 51 66 (Stad Genk). Buiten de kantooruren kan je mailen naar mantelzorg@genk.be.


  Let op! Je kan de aanvraag enkel doen mits uploaden van de volgende bijlagen:

  • het meest recente aanslagbiljet van de personenbelastingen van de zorgbehoevende.
  • een attest waaruit blijkt dat de oudere zorgbehoevend is.

  Indien je NIET beschikt over de bovenstaande documenten, kan je door  ‘ ja ‘ aan te vinken bij de onderstaande vraag, hulp krijgen om de vereiste documenten van de zorgbehoevende persoon te bekomen.

  1. Je kan bij onze zorgconsulenten terecht om de bovenstaande documenten van de zorgbehoevende persoon te bekomen of om je aanvraag te laten indienen.  
   Een zorgconsulent is hét aanspreekpunt voor je vragen rond (thuis)zorg. Ze biedt een luisterend oor, zoekt mee naar een oplossing voor je vraag, helpt je de weg vinden in het zorglandschap en geeft je de nodige informatie. Deze dienstverlening is gratis en richt zich op mensen met een zorg- of ondersteuningsnood en hun mantelzorgers.
   Mail naar: zorgconsulent@genk.be (graag naam, adres en telefoonnummer vermelden aub).
  2. Of je kan bij de digidokters terecht om je te helpen aan de bovenstaande documenten te geraken of om je aanvraag te laten indienen.
   Zie onze website: https://www.genk.be/digidokter..
  3. Of je kan een afspraak maken op het stadhuis via de link https://genk.mijnafspraakmaken.be/?link=66ad om je aanvraag te laten indienen of via de website https://www.genk.be/mantelzorgtoelage: zie groene kader ‘maak een afspraak’ selecteren.

  Je kan de gevraagde gegevens hieronder zelf invullen of ze automatisch laten invullen via je elektronische identiteitskaart. Klik in dat geval op het blokje hieronder: invullen met eID.

  Klik hier voor meer informatie over het gebruik van je eID.